Maj 28 2006

Noa

Publicerad av

P71305111.JPG

Ace Of Spades In The Army Now
S54449/2004 L

2004-07-14 – 2007-06-20

Lydnadskurs juli 2005

Kursen vi gick var en aktiveringsvecka, fylld av olika varianter på hjärnjympa för hund!
Då Noa kom tillbaka till kenneln 6 månader gammal har jag inte haft förmånen att ha honom från början o känner därför att både Noa o jag är i behov av träning – framför allt med andra hundar.
Detta verkade lagom att börja med och Noa tyckte det var toppen, framför allt känns det som spår kommer bli hans grej!
Även andra vindövningar, såsom markera figurant i skogen gick bra men inget gick upp mot att hitta apporter i slutet av spåret!
Vi fortsätter med spårövningar på hemmaplan o kommer gå en fortsättningskurs i lydnad under hösten – även detta i regi av Christian Lewander, Crilles Hundskola, ute på Ingarö.

Fortsättningskurs augusti- september 2005
Nu har vi avslutat fortsättningskursen i grundlydnad o även om jag inte fått en lydnadschampion har Noa lärt sig en hel del! Han är fortfarande en otroligt energisk hund – det gäller att energin får utlopp på rätt sätt…..O både lydnadskursen o våran spårträning har hjälpt mig mycket att få honom koncentrerad på sin uppgift o inte allt annat som han tycker är kul. Vi kommer givetvis att fortsätta lydnadsträningen på egen hand nu o hoppas på att han kan gå en kurs i tävlingslydnad till våren. Även en spårkurs lockar, kanske finns det utrymme för bägge!

Länk till Crilles Hundskola

Trots all träning – Noa var i trygga sammanhang det trevligaste o goaste man kunde tänka sig. Tyvärr reagerade han alltid med rädsla i främmande situationer o detta kunde ta sig alla möjliga uttryck. Främst för hans egen skull valde vi att ta bort honom – en hund som upplever både människor o annorlunda situationer som hot mot hans existens har inte ett bra liv- nu har Noa lugn o ro.

Bli Först Kommentera

Ingen chans att kommentera just nu.

Trackback URL |