Arkiv för augusti, 2011

Aug 29 2011

Medevi!

Publiserad av under Nyheter

Som var en trevlig tillställning :-) Även om det var i mesta laget med alla våra 4 hundar fungerade det iaf. Bäst gick det på lördagen – ”Crille” blev bästa hanvalp och slutligen BIM, han skötte sig jättebra fast det var första gången på utställning! ”Kajsa” skötte sig också bra, möjligen var hon lite mer ofokuserad än sin bror! Tyvärr fick hon inget HP, lite synpunkter på hennes kors (!) samt skulderläge bidrog nog till det….”Daisy” förvånade oss – hon vann ( trots mjölkmejeriet…) championklassen o slutade som 3:e bästa tik. Jättekul och oväntat – men hon trivdes verkligen i ringen och visade sig från sin allra bästa sida. På lördag kväll var det god grillbuffé och kvällen avslutades med prickig auktion – ett helknasigt nöje som roat oss under alla år på dalmatinerspecialerna :-)

Söndagens inofficiella special vill jag helst glömma :-) både ”Crille” o ”Kajsa” var totalt omöjliga och all kunskap om hur man uppför sig på utställning var som bortblåst. ”Crille” lyckades iaf få ett HP ( hur gick det till?!) o blev 2 bästa hane, ”Kajsa” blev nr 2 i sin klass utan HP – domaren gillade inte hennes rörelser. Hur han kunde se dom är för mig en gåta – hon ville mest rulla runt i gräset och leka med de andra valparna! Slutsatsen av detta är att jag aldrig mer kommer anmäla debutanter 2 dagar i rad – det blev alldeles för mycket för våra valpar med ny miljö, övernattning samt alla hundar och människor! Lagom är alltid bäst….

De utlovade korten uteblev :-) dessutom måste jag göra något åt utrymmet på min hemsida då det tydligen inte får plats mer?! Antingen utöka utrymmet eller rensa bland korten är väl lämpliga åtgärder som jag ska fundera på – har någon tips är det välkommet… Kram

1 kommentar finns

Aug 25 2011

Sista semesterdagarna….

Publiserad av under Nyheter

O i morgon åker vi till Medevi på dalmatinerutställning! Det ska bli riktigt roligt – både att visa ”Kajsa” o ”Crille” för första gången och träffa dalmatinervänner. Det är tydligen också sista gången vi ska vara på Medevi, tråkigt tycker jag som verkligen gillar stället. Men det kanske blir något bättre istället?!

Min semester har mestadels bestått av vila :-) sköna promenader med ”Daisy” o ”Crille” som nu får betraktas som världsvan Brommabo. Han är otroligt anpassningsbar och tycker nog det är helt OK att ha flyttat från landet! Han är heller inte den som tuggar sönder hela hemmet – även att bli lämnad ensam fungerar bra. Utom då jag har tagit ut ”Daisy” på cykelturer :-) då protesterar han en kort stund. Tyvärr har jag inte lyckats minska ”Daisys” skendräktighet nämnvärt med flitig cykelmotion – för första gången kommer hon visas på utställning med ett rejält mjölkmejeri, känns väl sådär! Men nu kan jag inte göra så mycket mer – möjligen ångra att hon är anmäld….

Återkommer efter helgen, ska försöka bjuda på lite kort då också. Kram, kram

Bli Först Kommentera

Aug 13 2011

GRATTIS valparna på halvårsdagen!

Publiserad av under Nyheter

Tänk att det är så länge sen de föddes :-) Hoppas att Kenta, Kirri, Spotify, Athos och Willow har en härlig dag – det har Kajsa o Crille. Det var stor lycka här i Norrtälje för ett par timmar sen då jag, Monika, kom hit med Daisy o Crille efter en vecka hemma i Bromma – syskonen blev som småvalpar på nytt och for runt, runt…

Mynta mår bra – vi tror hennes problem med viktminskning samt gul avföring ibland kan förklaras så enkelt som att vi bytt foder – även Daisy verkar inte fungera till 100 % på denna mat. Så nu återgår vi till det gamla vanliga :-)

Vi har även bestämt att Kajsa ska flytta – det är för mycket för oss med 4 hundar. Vi är rätt säkra på att vi har ett bra hem till henne redan – skulle det ändras meddelar jag detta!

Bli Först Kommentera

Aug 07 2011

Mera Kajsa och semester.

Publiserad av under Nyheter

Vi lyckades inte få till något riktigt rättvisande kort på Kajsa nu heller :-) förutsättningarna var inte det bästa heller – både Crille o Mynta var med och gjorde sitt bästa för att störa.

Vi fortsätter att fundera på hur vi ska göra med Kajsa – helt klart är att 4 hundar är i mesta laget. Ffa 2 halvårsgamla syskon :-) Så länge jag Monika har semester funkar det bra – Birgitta har Mynta o Kajsa hos sig i Norrtälje o Daisy o Crille är med mig i Bromma – men vecka 35 är det slut på semestern! Då ska vi iaf ha rett ut vad det kan vara för fel på Mynta och utifrån det kunna bestämma oss. Det är inte lätt att få tillbaka en otroligt lovande tik!

Bli Först Kommentera

Aug 01 2011

Ace of Spades Knock on wood ”Kajsa”.

Publiserad av under Nyheter

Några kort på damen – tagna av Eva i all hast igår….

Är nu hemma hos oss igen. Igår hämtade jag henne hos Babsan o Peter som har tagit så väl hand om henne! Jag är evigt tacksam för eran hjälp :-)

Som de flesta säkert vet har vi sökt ny ägare till Kajsa – hennes husse Leif blev väldigt sjuk strax före midsommar. Från Dalmatinersällskapets sida för omplaceringar har vi fått flera intresserade som har kunnat erbjuda ”Kajsa” ett riktigt bra hem. Nu har vi bestämt oss för att avvakta lite hur vi ska göra. Främsta anledningen till detta är vår fina gamla ”Mynta” som inte är frisk – hon har tappat en hel del i vikt sista tiden och nu ska vi ta reda på vad som fattas henne. Även att ”Kajsa” har utvecklats på ett strålande sätt bidrar också till vår beslutsvånda – hon ser riktigt, riktigt fin ut och ffa har hon ett underbart temperament. Jag ber alla berörda om ursäkt för detta och hoppas ni har förståelse för att vi vill vänta lite med att ge er något besked!!

1 kommentar finns