Arkiv för 'Dagbok' kategorin

Sep 22 2014

Höstaktiviteter!

Publiserad av under Dagbok

Ja, såna ägnar vi oss åt :-) Livet går ju vidare, trots den bottenlösa saknaden efter Mynta. Jag åkte, helt enligt traditionen, till Gotland sista helgen i augusti med alla andra ringsekreterare för att jobba på Gotland Dog Show. Precis vad jag behövde då det var minst lika trevligt som vanligt och vi hade tumme med vädergudarna ;-) Ser redan fram emot nästa år.

Efter Gotland var det slut på semestern…och lite skönt kändes det att börja jobba o komma in i vardagen igen.Tyvärr varade inte vardagen så länge – för en vecka sen var jag o Leo ute på en cykeltur i Nackareservatet som absolut inte slutade som jag hade tänkt mig. Leo drog iväg med cykel o springer när han blev rädd för något o det hela slutade med att jag ramlade o slog i min högra hand. Det blev akutbesök mitt i natten och nu är handen gipsad. Ska tillbaka denna vecka på mer röntgen o förhoppningsvis få besked om båtbenet är brutet eller ej

September 2014 022

Oerhört tröttsamt med en icke fullt fungerande hand, fast efter en vecka börjar jag bli rätt bra på att använda den vänstra :-)

Trots mitt handikapp blev det full medverkan på nystartade Östra aktivitetsgruppens PrickOff i Bålsta. Jag o mor Birgitta åkte dit med Daisy o Le, jag överdriver inte när jag säger att det blev en toppendag. Även om vi var lite begränsade i deltagandet fick hundarna prova på både agility, rallylydnad o lite drag.

September 2014 016

Ovan Leo när han övar på att hoppa över hinder o nedan Daisy som fick vara med på rallylydnad. O jo, det uppskattade den gamla damen! Visar att ingen hund är för gammal att lära sig….

Daisy lydnadshund

Även fina Kirri – Ace of Spades Kate Bush – var med o visade sina färdigheter på agilitybanan Nedan i full action med matte Hanna.

Kirri hoppar snyggt!

Tycker synd om alla som inte kunde vara med på denna nystart av Östra, ni missade verkligen något. Men vi kommer följa upp med andra, roliga dalmatinerträffar runt om i våran region, Välkomna!!

Bli Först Kommentera

Feb 23 2014

Lite vår!

Publiserad av under Dagbok

Vårtecken!

Idag såg vi första blommorna för året! Härligt att de redan är på G – o nu hoppas iaf jag att det inte blir mer snö utan vi kan få njuta av en tidig vår :-)

Bli Först Kommentera

Mar 05 2013

Det finns mycket att vara glad över också.

Publiserad av under Dagbok

Även om Crilles problem fortfarande inte är lösta kan det inte få vara helt styrande i livet :-) idag har det, som de senaste dagarna, varit riktigt bra. Försiktig optimism…

Våra 2 ”gammeltanter” Mynta o Daisy mår alldeles förträffligt – Mynta ska snart få delta i Veteranparaden i DalmatinerKuriren, vi tog lite kort på henne just för detta ändamål och såhär ser hon ut, snart 11 år gammal.

Vinter 2012-2013 036

Finaste Mynta! Hon är en väldigt speciell tjej :-)

O så Daisy :-) nu i full fart med att löpa. Hon njuter verkligen av livet på landet, numera kan hon både springa lös i skogen utan att dra iväg och gå förbi bilen utan att få tokryck :-) snygg är hon också med lite mer muskler.

IntUCH NordUch Ace of Spades Imagine "Daisy"

Bli Först Kommentera

Nov 09 2011

Kajsa har flyttat….

Publiserad av under Dagbok

Kajsa på vårkanten 2011

Såhär såg hon ut för drygt ett halvår sen – liten o söt! Söt är hon förvisso fortfarande :-)

Och som sin syster Spotify (Ace of Spades Kylie Minougue) är hon sen några timmar tillbaka en äkta söderböna, vi hoppas verkligen att Sabine o Martin kommer få stor glädje av våran härliga tik. Det har varit mycket funderande fram och tillbaka om vi skulle ha kvar henne hemma eller ej – till slut fick förnuftet råda – det är för mycket med 4 hundar för oss. Nu håller vi tummar o tassar att det går bra med ”Kajsa” och att hon anpassar sig till storstadslivet :-)

1 kommentar finns

Okt 17 2011

Välkommen tillbaka Kajsa!

Publiserad av under Dagbok

Ja, efter en vecka blev det så :-) Bara att konstatera – ibland blir det absolut inte som man tänkt sig.

I lördags kväll kom ”Kajsa” till Bromma och då jag hade ett ringsekreterarjobb för Vinthundsklubben i Vallentuna under helgen fick hon helt sonika följa med dit på söndagen. Trots att jag hela dagen var upptagen i ringen (fransk domare som iofs talade engelska men tänkte på franska tog förskräckligt lång tid på sig :-) ) och hon fick rastas av vilt främmande människor tyckte hon hela tillställningen var jättekul – från raggiga varghundar till små italienare. Fast gladast blev hon såklart när matte Birgitta kom med ”Mynta” o ”Crille”. Vi tyckte det bästa var att hon fick komma tillbaka till mamma Birgitta då hon inte är lika van som ”Crille” vid rutinerna som råder här i Bromma.

Nu ska vi ”bara” bestämma oss för hur vi ska göra med ”Kajsa”, behålla henne hemma eller hitta en ny ägare?! Vi funderar :-)

1 kommentar finns

Sep 17 2011

Lite nyheter….

Publiserad av under Dagbok

Crille med akitakompis

Bästa kompisen :-) även om nu ”Crille” tycker väldigt mycket om allt o alla! Vi har börjat på ringträning i SKK:s garage – tanken med det är att han ska få vara med på Stora Stockholm. Oftast brukar ju jag tjänstgöra där som ringsekreterare men i år blir det att ställa ut ”Crille” som junior. Ska bli både spännande och roligt. Han sköter sig dessutom exemplariskt på träningen – vilka framsteg han gjorde på en vecka :-)!

F ö rullar allt på som vanligt – ska väl också tillägga att ”Kajsa” har hittat sin nya familj! Då hennes nya ägare Jenny o Niklas hade en inbokad resa så är hon fortfarande kvar hos Birgitta ett par veckor till. Vi är glada över att Jenny o Niklas med familj blir ”Kajsas” ägare – det kändes helt rätt när vi träffades i Medevi.

Om någon är intresserad – jag ska sälja mitt akvarium :-) det är på 540 liter och helt komplett – möjligen saknas det lite fiskar då jag bara har 2 stycken fina malar i det….Maila el ring vid intresse.

1 kommentar finns

Maj 21 2011

Ändrade planer.

Publiserad av under Dagbok

Både för oss och tydligen även för ett par presumtiva valpköpare som inte har någon ny familjemedlem :-). Vi kommer att behålla Ace of Spades King Creole (Crille) hemma, jag (Monika) fick min vilja fram att det skulle sparas en hanhund :-). A o S Knock on Wood kommer flytta hem till Leif Svahn som vi känt sen 70-talet – han ägde även mamma ”Ivy” (T-Cart Ivory Bell) till vår I-kull – ”Daisy” kommer ju därifrån.

Nu vill både A o S Kent o A o S Kate Bush flytta hemifrån! Bägge två är väldigt pigga, morska och väl socialiserade. Tränade på att gå i koppel ( se kort!!) samt åkt bil några ggr. Alla vaccinationer är dessutom gjorda nu när de är 3 månader. A o S Kate Bush har en sk blaffa, och säljs därför till reducerat pris. En blaffa är ett rent skönhetsfel – hon lämpar sig alltså inte för utställning

Kort på våra fina valpar ser ni längst upp på sidan – det finns fler på tidigare inlägg. Klicka på korten så blir de större.

Bli Först Kommentera

Apr 06 2011

Våra hanvalpar.

Publiserad av under Dagbok

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus

Kalle Moraeus

Kent

Kent

Kent

Kent

King Creole

King Creole

King Creole

King Creole

Kizz

Kizz

Kizz

Kizz

3 Kommentarer, skriv du oxå!

Apr 06 2011

Inga kort på uppställda valpar

Publiserad av under Dagbok

Jag måste ha missat något i går då jag satt i Bromma o la in korten – de syns ju inte! Ska försöka ordna detta under dagen o sorry, alla som jag lovat kort – det dröjer en stund till. Kram

Bli Först Kommentera

Mar 06 2011

Rapport nr 2 från valplådan.

Publiserad av under Dagbok

Utan kort denna vecka – lovar nya kort efter nästa helg.

De växer så det knakar – även ”Lilleman” som vi nu inte alls är oroliga för längre. Köttfärs med äggula äter de med förtjusning, nu har det även börjat introduceras ris oxå. O i morgon är det dags för majsvälling för första gången, spännande att se hur många som tänker bada i den :-).

Det är heller inga tveksamheter på att samtliga hör – alltid skönt när den ”milstolpen” är passerad!

Teckningar och färger syns tydligt nu också….o det som vi trodde när de var nyfödda stämde ju. Alla killarna är brunprickiga, 2 av tjejerna svartprickiga o en tik brunprickig.

2 Kommentarer, skriv du oxå!

Senare »