Arkiv för december, 2010

Dec 19 2010

I väntans tider.

Publiserad av under Dagbok

Ffa väntar vi på att det ska synas på ”Ginnie” om det finns valpar! Det kommer dröja flera veckor till – men är något att se fram emot. Sen väntar vi på att det ska bli vår (!) – även det i tidigaste laget, men nu är iaf jag hjärtligt trött på dessa enorma snömängder o kalla minusgrader. Ännu tröttare är jag på min förkylning/influensa som vägrar ge med sig – jag var tvungen att lämna återbud till ringsekreterartjänstgöringen på Hund2010 då jag insåg mina begränsningar på fredagen – tråkigt att inte få vara med på avslutningen av utställningsåret!

Och hur tänkte jag då när ”Ginnie” parades?! Att para en tik med C höfter var väl inte det jag hade tänkt precis! Och jag var rätt konfunderad över detta – från Blå Stjärnan var utlåtandet att det såg alldeles utmärkt ut så när resultatet kom från SKK:s veterinär blev jag om inte chockad så iaf väldigt förvånad. Detta resulterade i att jag ringde t vet.avd och till slut fick prata med den veterinär som läst av plåtarna. Jag fick en väldigt bra förklaring till dessa C höfter – ledskålen var något grund. F ö förstod avläsande veterinär varför utlåtandet jag hade fått i Göteborg hette att det såg utmärkt ut – ledkulan ligger precis där den ska i skålen, det finns inga tendenser till slappa höfter och ffa finns det inga som helst benpålagringar! Egen – och andras funderingar – är om detta då ska räknas som höftledsfel??? Inte vet jag *ler* nu är det så iaf…

Trots detta – och efter mycket funderande – bestämde vi oss för att para henne. Det finns i vårat sätt att se på saken SÅ mycket bra egenskaper hos ”Ginnie” att det skulle vara synd att inte ta en kull på henne. Givetvis är vår egen önskan att behålla något på dessa linjer en starkt bidragande orsak men även att en bra kull efter ”Ginnie” och ”Ollie” kan vara värdefullt som bidrag till den alltmer krympande avelsbasen i Sverige. Sen att hon har ett underbart rastypiskt temperament, härlig ögonfärg och en riktigt trevlig rastyp gör inte saken sämre. Även att bägge föräldrarna t ”Ginnie” – ”Mynta” (T-Cart Queen-of-spades) o ”Manne”(Ace of Spades Girls on my mind) samt hennes bror ”Bosse” (Ace of Spades Just a gigolo) är friröntgade har naturligtvis bidragit till vårat beslut.

O nu är det en knapp vecka kvar – GOD JUL!!

1 kommentar finns

Dec 13 2010

”Ginnie” – Ace of Spades Just like Heaven är parad!!!

Publiserad av under Dagbok

Ginnie runt 1 år gammal

Kort på en ung Ginnie…det har inte varit läge att ta några kort nu pga den rådande kylan!

Efter mycket funderande och diskuterande blev det så….Vågskålen med plus vägde kraftigt över!! Jag återkommer med mer info om hur jag tänkt, resonerat och även samtalet med SKK:s avläsande veterinär…..Nu nöjer jag mig med att tacka Åsa Boholm för lånet av en jättefin hanhund: LP 1, CIB, SE o DKUCh Ridotto Napoleone. För mer info om ”Ollie” – gå in på www.kennelridotto.com På SKK:s hunddata har ”Ollie” regnr S46334/2003 och ”Ginnie” S32493/2006.

1 kommentar finns