Arkiv för mars, 2012

Mar 24 2012

Vi övar på de nya mobilerna :-)

Publiserad av under Nyheter

Crille ser bekymrad ut....v__0acf-2

Det första kortet är på Crille o det andra har mamma Birgitta lyckats ta på finaste Daisy! Notera hennes fina uttryck :-)

Bli Först Kommentera

Mar 20 2012

Det våras….

Publiserad av under Nyheter

Morbror Bosse (Ace of Spades Just a Gigolo) o systerson Crille (Ace of Spades King Creole)

Nu är det dags att komma fram ur vinteridet :-) Crille har börjat gå på kurs, otroligt givande och roligt. Även om vi under hösten gick på ringträning borde jag nog ha börjat träna lydnad med honom tidigare :-) men bättre sent än aldrig! Nu blir det dessutom både ringträning på tisdagar och lydnadsträning på onsdagar.

Lite funderingar på detta med hundträning :-) det debatteras ju flitigt, både i tidningen Hundsport och även i TV. Den ena sidan förespråkar mjuka metoder och den andra sidan lite mer ”hårda”, handfasta metoder. Jag tycker det är både intressant och ofta väldigt givande att lyssna på vad alla dessa sk experter har att säga i ämnet. Men något som iaf jag tycker är ganska viktigt – mycket sällan utgår man ifrån vilken metod som passar hunden. För mig är det ganska självklart att på en mjuk hund behöver du inte ”ta i” lika mycket som på en hårdare hund. Huvudsaken måste ju ändå vara att hitta en metod som fungerar för hunden?! Och det är faktiskt INTE så dumt att lära hunden vad ordet ”NEJ” betyder – livet blir så mycket enklare med en lydig hund….

Njut nu av den härliga våren, kram

Bli Först Kommentera