Arkiv för mars, 2013

Mar 29 2013

Glad Påsk i snön….

Publiserad av under Nyheter

Igår, skärtorsdag, åkte Crille och jag upp till ”gammelmatte” Birgitta och tanterna Mynta o Daisy för lite påskfirande samt en god födelsedagsmiddag för min del :-) – när jag sent omsider kom fram efter att ha suttit i lååånga bilköer smakade laxen med allehanda tillbehör förträffligt!

Idag har jag fotat lite – förhoppningsvis de sista snöbilderna för säsongen….

Som synes fortfarande rejäla snömängder :-) vi ser fram emot att det minskar!

1 kommentar finns

Mar 17 2013

Vi kämpar på.

Publiserad av under Nyheter

Ja, så känns det. Nu har Crille ätit elimineringsfoder i drygt 3 veckor och jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det är nog alldeles för tidigt att kunna dra några slutsatser, han ska ju äta detta i 8 veckor till att börja med. På vissa ställen, som huvud och ländrygg ser det riktigt fint ut men andra ställen ser rätt bedrövliga ut. Dessutom har han inte fått kortison senaste veckan, det påverkar säkert också + att han kliar sig lite mer. Det blir att ringa till hudproffsen på Djurakuten nästa vecka igen :-)

Förra helgen var vi i Växjö, lite avkoppling i den rätt tråkiga och gråa vardagen. Det var kul att träffa både Åsa och hennes fina dalmatinerkille Adde och vi ser fram emot att de kommer och hälsar på oss i Stockholm i slutet av maj!

Idag var vi i Solna och fotade möbler åt en vän som snart ska flytta. Efter avslutad fotosession tog vi en härlig promenad i Hagaparken och Crille fick vara fotomodell framför Koppartälten :-)

Crille och Koppartält

Crille och Koppartält

Och nej, inga kungligheter behagade visa sig…

Bli Först Kommentera

Mar 05 2013

Det finns mycket att vara glad över också.

Publiserad av under Dagbok

Även om Crilles problem fortfarande inte är lösta kan det inte få vara helt styrande i livet :-) idag har det, som de senaste dagarna, varit riktigt bra. Försiktig optimism…

Våra 2 ”gammeltanter” Mynta o Daisy mår alldeles förträffligt – Mynta ska snart få delta i Veteranparaden i DalmatinerKuriren, vi tog lite kort på henne just för detta ändamål och såhär ser hon ut, snart 11 år gammal.

Vinter 2012-2013 036

Finaste Mynta! Hon är en väldigt speciell tjej :-)

O så Daisy :-) nu i full fart med att löpa. Hon njuter verkligen av livet på landet, numera kan hon både springa lös i skogen utan att dra iväg och gå förbi bilen utan att få tokryck :-) snygg är hon också med lite mer muskler.

IntUCH NordUch Ace of Spades Imagine "Daisy"

Bli Först Kommentera

Mar 02 2013

Ny diagnos på Crille, tyvärr

Publiserad av under Nyheter

De sista månaderna har varit en berg o dalbana. Ni som följt turerna på facebook har ju lite koll på vad som har hänt :-) o i korthet är läget såhär:

Då veterinär Monica Stavenborn konstaterade att det inte fanns någon rävskabb kvar (blodprov) och dessutom påtalade att det bästa jag kunde göra var att ta kontakt med proffset på hudsjukdomar, Kerstin Bergvall på Djurakuten gjorde jag naturligtvis detta. Vi var där första gången i slutet av januari och då var diagnosen bakteriell hudinfektion. Det ordinerades bad med ett antibakteriellt schampo- Malaseb – varje dag! Sen skulle även kortisonet trappas ut. Återbesök efter 14 dagar…. Vi badade på och det såg bättre o bättre ut. När vi var där på återbesök 8 februari konstaterade Kerstin att det såg så mycket bättre ut. Men… det var oxå sista dagen han fick kortison. Vi fortsatte bada men fick efter några dagar rejält bakslag när det gällde klådan. Så bara att boka in nytt besök 22 februari och då var ju läget lite annorlunda. Plötsligt har han diagnos allergi med allt vad det innebär. I första skedet ska han nu stå på elimineringsdiet i 8 veckor med ett specialfoder Royal Canin Anellergic – till det facila priset 8 kg a 635 kr ;-)

Som läget är idag vet jag inte vad jag ska tro längre. Klådan är inte så påtaglig längre, men huden ser allt annat än bra ut. Dessutom är han otroligt tunnpälsad på huvudet, som synes på kortet.Crilles kala huvud

Det känns verkligen inget vidare kul. Ffa att jag inte vet vad det är som orsakar detta och att det är oerhört jobbigt att Crille inte får må bra.

Håll tummar för att min fina lilla kille kommer att bli bra från detta!

Bli Först Kommentera