Arkiv för maj, 2013

Maj 10 2013

Livet går vidare….

Publiserad av under Nyheter

Trots Crilles besvär! Nu äter han inget elimineringsfoder längre – det är Magnusson Blanda som gäller och vi inväntar AE-oljan. Kortison får han varannan dag, från att ha kliat sig som bara den senaste helgen blev det 3 klådfria dagar och i stort sett är det så fortfarande. Möjligen att han kan gnugga nosen på frambenen…Även om jag absolut inte tror att AEoljan är en mirakelkur – jag griper nog efter halmstrån – vill jag iaf ge det en chans. Det finns SÅ många olika teorier om detta med allergi o utfodring men jag kan inte tro annat än att det bästa är att ge optimala förutsättningar = bra råvaror av livsmedelskvalitet samt tillskott i form av denna olja. Återigen tack till er som bidragit, både med lyckönskningar o goda råd :-)

För en vecka sen var vi på konsert i nybyggda Friends Arena – Bruce Springsteen rockade loss och det var en mycket trevlig kväll. Tog lite kort på evenemanget…

Friends ArenaTitta noga, Bruce på storbildssärm!

Verkligen ingen bra skärpa, men roligt att ha iaf ;-)

Apropå roligt, jag ska åka på en liten resa näta vecka! Då ingenting är bestämt än får jag berätta mer utförligt om detta äventyr när jag kommer hem igen :-)

Bli Först Kommentera

Maj 02 2013

Diagnos Atopi

Publiserad av under Nyheter

Ja, så är det, tyvärr. Vi vet fortfarande inte vad han är allergisk mot och kommer med största sannolikhet aldrig få veta detta. För att utreda detta krävs att Crille är kortisonfri i 3 veckor och det fungerar inte. Han kliar sönder sig helt och det sista jag vill är att han ska behöva lida mer. Så nu är det medicinering som gäller – vi satte in kortisonet för en vecka sedan och i kombination med bad ( och kortison) under 4 dagar blev han helt klådfri och den sönderkliade pälsen och huden började läka. Tyvärr har vi fått ett rejält bakslag nu när kortisonet ges varann dag, han kliar sig lite och har dessutom fått nya utslag på nacken. Det har han aldrig haft tidigare!

Min plan att gå tillbaka till Magnusson Blanda ( med kött o vitaminer) är givetvis inte lika solklar längre, men jag tror ändå att det blir så. Tanken att sätta in AE-olja, som hjälpt i så många andra allergifall enligt Ann-Marie Hammarlunds ”gamla” men dock så beprövade recept känns iaf som det är värt att prova. Har inte så mycket att förlora, precis. Han kan ha ett långt, bra liv om det fungerar att ge kortison varann dag, vad vi gör om det inte fungerar vill jag inte ens tänka på i dagsläget.

Ett kort bjuder jag på idag – det är från Valborgsmässoafton när vi tränade lite. Trots att vi inte tränat på ”riktigt” under en lång tid satt det mesta av hans kunskaper faktiskt kvar :-)

Platsliggning i aprilsol!

Platsliggning i aprilsol!

Finaste Crillekillen….

Bli Först Kommentera