Arkiv för juni, 2012

Jun 17 2012

Borta bra men hemma bäst…

Publiserad av under Nyheter

Ja, så kände vi det när vi kom hem från utställningarna i Tallinn första helgen i juni :-) både fyr- och tvåbenta. Trots att det hela fungerade utmärkt med både båtresa och boende i Tallinn. Vi hade ju lite funderingar på hur det skulle funka med rastning på båten, ffa Daisy som vi inte alls var säkra på om hon skulle gilla ”båttoalett”.

Hundtoalett på båten

Hundtoalett på båten

Såhär såg den ut – påminner mer om en kattoa :-) o varken Crille el Daisy hade något emot den, även om båtdäck dög lika bra!

Väl framme i Tallinn på fredag morgon tog vi hotellrummet i besittning. Tanken var att vi skulle gå och titta på Gamla Stan men vädret satte stopp för detta. Istället tog vi reda på var utställningsplatsen låg, tur det för vi var tvungna att navigera oss med GPS :-)

Vackra omgivningar runt Stadion där utställningarna hölls

Vackra omgivningar runt Stadion där utställningarna hölls

Vi avslutade dagen med middag på hotellet, lite förvånande med tanke på den enkla standarden att det smakade alldeles utmärkt! O som synes fick även vinet god omsorg i en något annorlunda typ av vinkylare.

Estländsk vinkylare

Estländsk vinkylare

På lördagen var det så dags för första utställningen, 14 anmälda dalmatiner. Det kändes ju överkomligt :-) även om det aldrig går att ta något för givet på en hundutställning! O facit efter första dagen blev att Crille fick vad vi hoppats på dvs titeln Estonian Junior Winner samt ett ”onödigt” Junior certifikat. Det är lite annorlunda utställningsregler i Estland än här, junior får inte vara med o tävla om det ”riktiga” certifikatet men det var ju titeln vi ville ha! Dessvärre blev jag också felinformerad gällande bästa hanhundsklass så Crille fick inte vara med där, vilket han skulle varit. Jaja, alltid lär man sig något nytt :-)

Crilles lappar!

Crilles lappar!

Daisy hade definitivt inte de bästa förutsättningarna att vara med på utställning, skendräktig som hon var o mest ville till bilen/buren men hon försökte verkligen göra sitt bästa och slutade som 2 i Championklassen o slutligen 3 bästa tik, ett retfullt steg ifrån certifikatet som skulle inneburit estniskt championat för hennes del. Surt :-( men så är det!

Söndagens specialutställning kan sammanfattas såhär – det gick inte alls…även om bägge hundarna fick excellent iaf. Crille vann unghundsklassen som han denna dag var anmäld i o kom precis utanför Bästa hanhundsklass o vad jag tror en placering ifrån certifikatet. Daisy hade ingen lust att springa överhuvudtaget, vi vet inte om hon hade ont eller om hon helt enkelt hade fått nog av alltihopa?!

Det var utställningarna det…f ö var vi turister i denna otroligt vackra stad. På lördagen gick vi flera timmar i Gamla Stan. Fotade flitigt gjorde jag oxå, här ett axplock av vad vi såg.

På söndagen fick vi också titta på fina valpar hos Leelo Ratas, kennel Alphadirato. Jag blev oerhört förtjust i en svart hanhund – turligt nog var han redan såld och tyvärr så långt som till Brasilien. Men en syster till honom, söt rejäl levertecknad kommer att bo i Sverige, ska bli kul att se hur hon utvecklas!

På väg hem, trötta efter äventyret

På väg hem, trötta efter äventyret

En intensiv helg :-) vi var fulla med nya intryck och upplevelser när båten kom tillbaka till Sverige. Och jag kan verkligen rekommendera att åka till Estland, med eller utan hund!!

Bli Först Kommentera