Arkiv för juli, 2010

Jul 04 2010

Sista semesterdagen…

Publiserad av under Dagbok

O varmt är det! Känns inte som någon höjdare att börja jobba i morgon även om jag ”bara” ska avverka 3 veckor innan det är dags för nästa semester.

Vi orkar knappt röra oss *ler* möjligen ner till Kyrksjön för lite plaskande med fötter o tassar. Sen vi kom hem från den äventyrliga trippen till Danmark har dagarna mest bestått av vila – både för min o Daisys del i Bromma o Birgitta o Mynta har kommit hem t Norrtälje välbehållna. Mynta är väl den som har mest ”sviter” efter resan då hon uppenbarligen har ont i sin hals/stämband!! Alltför mycket högljudda protester mot att tvingas bo på hundpang *S*….

Gläds fortfarande över alla trevliga minnen från Danmark!! Med lite distans känns det om möjligt ännu bättre – vi träffade så mycket trevligt folk från Europa och det är bara att beklaga dom som inte var på plats! Även om chanserna att vinna på någon av dessa enorma utställningar är begränsade finns det så mycket annat lärorikt att ta med sig hem. Nya kontakter, många fina hundar att titta på, samt trevlig samvaro är inte att underskatta.

Sista kortet från vår resa är när vi lämnar svenskt vatten för danskt – tänk om vi då hade vetat vad som väntade oss för överraskningar – både positiva o negativa!

Vi lämnar Sverige o närmar oss Danmark

Bli Först Kommentera

Jul 03 2010

Nu har det hänt del 2…

Publiserad av under Dagbok

Ovan lite kort från vår Danmarksresa.

På söndagen fick vi flytta…. Till en underbar camping som hade alla faciliteter såsom pool, affär, nära havet mm. Tack till Maija o Matti som transporterade oss dit – vi hoppas kunna hjälpa er någon gång!!!!

Vi lyckades även etablera kontakt med bilverkstan under måndagen – det kändes SKÖNT att hämta bilen på tisdag morgon o starta återfärden till Sverige! O hem kom vi – klockan 3 på onsdag morgon var vi i Bromma med två trötta hundar….

Nu ser vi fram emot den svenska specialen i Askersund i mitten av augusti – Mynta ska debutera som veteran!

Kram

Bli Först Kommentera

Jul 02 2010

Nu har det hänt!!!

Publiserad av under Dagbok

Inte då något roligt som t e x att Daisy blev Världsvinnare för det blev hon inte *ler*…Däremot att bilen gick sönder i Danmark – verkligen INTE kul! O första gången vi råkar ut för detta under alla år vi åkt runt på utställningar – dryga 30!! Men vi tar väl alltihop i kronologisk ordning…

Resan ner till Göteborg gick bra – så även överlämningen av Mynta som fick vara på Onni Berglands hundpensionat. Lite tidspanik p g a långa bilköer hade vi men vi hade hela 8 minuter tillgodo när vi kom till hamnen!

Lite kort på Mynta o Daisy i bilen samt på den vackra hamnen i Göteborg. Även ett par kort på Daisy under bedömningen som Åsa Boholm tagit – tack Åsa!

Daisy skötte sig utmärkt på båten – trots mycket hundar och för henne en helt främmande miljö. Vi åt gott o hade en trevlig tur på dryga 3 timmar innan vi kom till Frederikshavn. Väl där sov vi gott på hotellet som även hade en rejäl frukostbuffé – vi åt mycket av denna!

Sen började problemen…. Vi märkte rätt snart att det läckte vatten under bilens motorhuv o kunde konstatera att kylaren uppenbarligen inte höll tätt! Sen försökte vi täta med kylarcement – det forsade bara rätt ut o hur vi lyckades komma till Middelfart – från Frederikshavn är det drygt 25 mil…- är en gåta! Men fram kom vi utan att bilen kokade o väl på plats fick vi all tänkbar hjälp – stort tack till Dansk Dalmatinerklub och ffa Jens Christensen som ordnade allt så bra för oss. Vi åkte taxi till världsutställningen i Herning på fredag morgon – en nätt ”liten” sträcka på dryga 10 mil!! Men det var den bästa lösningen vi kunde ordna med så kort varsel – när sen dessutom taxichaffisen ordnade så att en bilmeck hämtade bilen i Middelfart kändes allt plötsligt mycket bättre.

O så då världsutställningen – med facit i hand var det inte värt varken anmälningsavgift eller taxiresa*S*! En oengagerad domare som dessutom vägrade att ta av sig solglasögonen – i mitt tycke var han nonchalant både i sin bedömning o i sitt uppträdande mot utställarna. Om det är så här det ska vara på hundutställningar vill iaf inte jag vara med – betala dyra pengar för en bedömning som varade i ungefär 20 sekunder o sen inte ens få en kritik?! O värdet av det har jag svårt att begripa?? Daisy fick excellent – men vad betydde det?! Känslan efter detta spektakel var att jag vill aldrig mer ställa ut hund någonsin…

Tack till alla som såg till att vi kom tillbaka till Middelfart – Åsa o Helene som tog med Birgitta i bilen, Nina o Norman som fraktade vårt bagage o slutligen Charlotte m dotter som tog med Daisy o mig! Vad skulle vi gjort utan er?!

GRATTIS till alla som det gick bra för! BIR blev Ch Alphadiratos Future Brand – inte helt otippat då han vunnit enormt mycket i år.

Circuitutställningarna i Middelfart var underbara! Jag återfick snabbt lusten att ställa ut *S*. Hela arrangemanget var så fint ordnat – underbara omgivningar, trevlig inkvartering o sist men inte minst riktigt god mat. Jag utnämner detta till ett av de trevligaste tillställningarna vi någonsin har varit på – stor eloge till Dansk Dalmatinerklub!!

Daisy var inte anmäld på lördagen utan då satt vi bara o tittade på alla hundar – det fick vi aldrig chansen till i Herning då det gick så fort. Trevlig samvaro med dalmatinerfolk var det oxå och dagen avslutades med god middag.

Helgen avslutades i solens tecken – söndagen var bastuvarm! Inget som bekymrade Daisy nämnvärt – hon lyckades placera sig i öppna klassen tikar som nr 4 – jag var stolt o glad över detta då det får ses som en stor framgång att lyckas placera sig i denna enorma konkurrens.

Fortsätter med reseskildringen i ”Del 2″!!

Kram, kram

Bli Först Kommentera