Arkiv för januari, 2014

Jan 29 2014

Internet, bra eller dåligt?

Publiserad av under Nyheter

Det kan vi alla fundera på :-) jag erkänner att jag skulle ha svårt att klara mig utan, både privat men även i jobbet. Det blir ju så mycket enklare – både att hålla kontakt med vänner och familj som bor långt bort, men även det mesta i vardagen blir enklare när det går att beställa biljetter via nätet, boka tid hos läkare o även shoppingrundan kan göras bekvämt hemifrån ;-)

MEN, det finns ju negativa sidor oxå. Ffa när det gäller de sk sociala medierna. Jag är med i ett antal grupper på Facebook, med tanken att kunna tillföra något. Givetvis också att kunna dra lite egennytta av det som skrivs o diskuteras i de olika grupperna. Ibland är det givande men tyvärr lika ofta inlägg som iaf får mig att fundera på varför jag ödslar tid på Internet :-) Möjligen låter jag ibland som en ”besserwisser” :-) men å andra sidan – i mitt fall har jag haft dalmatiner sen 1978 i familjen, haft uppfödning sen 1990 och har själv en gång i tiden gjort precis alla misstag de ”nya” gör nu! Därför försöker jag hjälpa till, så gott det går ;-) men efter alla inlägg som egentligen bara påvisar att erfarenhet ger man inte ett dugg för vet jag inte om min medverkan är så självklar längre. När jag dessutom fick höra hur ”fel” det var att gilla ett kort….då blir jag väldigt fundersam på vad Facebook kan ställa till med.

Som sagt, i detta fall var Internet inte så bra ;-)men inte vill jag vara utan det iaf! I framtiden ska jag verkligen försöka uttrycka mig på ett sätt som inte kan missförstås :-)

Kramar till alla o God Fortsättning på det nya året.

Bli Först Kommentera

Jan 07 2014

Nytt år – 2014

Publiserad av under Nyheter

Nytt år och nya förhoppningar. Förra året blev det ingen liten sammanfattning som brukligt, det hade ju sin förklaring i o m Crille som då stod under utredning för sitt klieri. Inte kunde jag då tänka mig att det skulle sluta så fruktansvärt som det gjorde – att vi i maj tvingades ta det helt ofattbara beslutet att han inte skulle behöva plågas mer. Vår fina Crille pojke som bara blev dryga 2 år – fortfarande kan jag känna en obeskrivlig saknad efter honom. Ibland kommer också funderingar på om vi gjorde rätt eller inte :-( och även frågan om vad som orsakade detta. Frågor som aldrig blir besvarade.

nord-jv-2011-ace-of-spades-king-creole

Crille var inte bara en snygg kille :-) han var oxå otroligt stabil i temperamentet. Jag är glad över att hans 6 syskon inte har några klådproblem och att någon av dom förhoppningsvis kommer att föra linjerna vidare!

Som om det inte skulle vara nog med detta :-( även Bosse – Ace of Spades Just a Gigolo fick somna in – alldeles för tidigt även han då han bara var 7 år. Trots att hans matte Katarina gjorde allt ( o lite till ) för att komma tillrätta med hans artros.

Galen Bosse

Världens snällaste ( o lydigaste ) Bosse kunde se rätt galen ut oxå!

Allt annat elände som hände 2013 kanske jag orkar ta någon annan gång :-) lite mer upplyftande saker hände ju faktiskt oxå. Ffa nytillskottet från Estland ;-) lilla charmtrollet Leo, Alphadirato Lion King som verkligen har fyllt det stora tomrummet som Crille lämnade efter sig. De är inte ett dugg lika ( tur det, kanske…) varken till sätt eller utseende. Gemensamma nämnare är att de är brunprickiga o otroligt snälla.

Leo när han var liten valp

Leo när han var liten valp

Leo har redan visat framtassarna i utställningsringen – på SKK:s internationella utställning i Gimo 15 september blev han BIS-3 valp! Även Daisy, CIB o NORDUCh Ace of Spades Imagine, skötte sig utmärkt – bästa dalmatinerveteran och utplockad bland de 7 bästa veteranerna i ”Stora ringen”.

Daisy o Leo med fina rosetter!

Daisy o Leo med fina rosetter!

Nu ser vi fram emot 2014 som bara kan bli bättre än det förra…Planerna är att gå någon kurs med Leo, gärna med inriktning på att spåra men naturligtvis även allmänlydnad. Några utställningar funderar vi oxå på :-)

Till sist vill jag önska alla en god fortsättning på 2014!

Bli Först Kommentera