Arkiv för februari, 2011

Feb 27 2011

Rapport från valplådan.

Publiserad av under Nyheter

O nu syns det prickar! På alla utom ”lilleman” som vi kallar en av killarna. För en vecka sen minskade han rejält i vikt och mådde inte alls bra och det blev så alarmerande att han faktiskt fick åka till veterinären på söndagkvällen. Med antibiotika och extra mjölkersättning förutom den sedvanliga köttfärsen har han ökat på sig duktigt – vi vågar väl inte helt blåsa faran över men det ser iaf ljust ut för den lille gossen. Troligen har han drabbats av en infektion – en teori är att det har funnits fostervatten kvar i lungorna från födseln som sen orsakat detta. Men vi kan bara spekulera… skönt iaf att alla mår bra nu.

Små glipor i ögonen syns det också på alla, en del har t o m öppnat åtminstone ett öga :-)

1 kommentar finns

Feb 17 2011

Kort på valparna.

Publiserad av under Nyheter

Såhär ser de ut! Jag har tagit korten m mobilen o då blir det ju inte så bra kvalité :-)

5 Kommentarer, skriv du oxå!

Feb 14 2011

Valparna är födda!

Publiserad av under Nyheter

Igår (13/2 2011) föddes 4 pojkar o 3 flickor! Allt har gått utmärkt, Ginnie verkar som gjord för mammarollen.

Jag upphör aldrig att förvånas över dessa fantastiska instinkter som finns hos våra hundar – valparna vet precis var maten finns trots att de varken ser eller hör o trots att detta är första gången Ginnie har valpar ”vet” hon exakt hur hon ska bete sig.

Bilder kommer…

3 Kommentarer, skriv du oxå!

Feb 06 2011

Nya kort på Ginnies mage o lite uppdateringar.

Publiserad av under Nyheter

Första korten (oj, de kom i dubbel upplaga ) är tagna nere i Värnamo när det är dryga 2 veckor kvar till beräknad nerkomst – det andra är taget här i Bromma förra söndagen (30/1) innan hon fick åka upp till Roslagen. Hon har funnit sig väl tillrätta och nu väntar vi bara på valparnas ankomst!

Jag ska uppdatera lite på ”valpsidan” – klicka på aceofspades längst upp på startsidan o gå sen in på valpar. Här kommer info om kullen – länkar till både stamtavla och även till pappa ”Ollie”. Tanken är att ha kort på valparna och deras utveckling på denna sida också! Måste ju börja använda alla mina sidor *ler*…och utveckla mina slumrande kunskaper.

Inser efter ett antal timmar framför datorn att här ska det bli bättring. Ffa mer info om vår historia samt uppdateringar på de allra flesta sidor. Jag gillar ju att gå in på andras hemsidor som är uppdaterade o informativa – skäms lite över att min egen inte är bättre uppdaterad – så ett sent nyårslöfte är att jag ska skärpa mig!

1 kommentar finns