Arkiv för april, 2013

Apr 24 2013

Detektivarbetet fortsätter.

Publiserad av under Nyheter

Vi vet fortfarande inte vad som orsakar Crilles klåda :-( Provsvaret gällande kvalsterallergi var negativt. Iofs något att verkligen gilla, då kvalsterallergi inte är något roligt alls. Men….jag vet inte om det är så mycket bättre att inte veta något alls?

Nu är Crille hos matte Birgitta i Roslagen :-) Han är kortisonfri sen 13 dagar tillbaka och det fungerar väl sådär. Han har kliat sönder sig duktigt, känns verkligen horribelt att utsätta honom för detta men enligt hudproffsen på Djurakuten är det nödvändigt. I morgon ska vi på återbesök till Djurakuten och då ska även Mynta följa med :-( för under denna tid som Crille varit hos Birgitta har hon också börjat klia. Inte alls i närheten av Crilles tokklieri, men dock, hon kliar sig. Så nu ska det utredas lite mer, ffa om det kan vara ohyra av något slag, och min känsla att vi aldrig kommer tillrätta med detta utan bara famlar runt i totalt mörker växer sig bara större. Hopplöst är ordet….

Bli Först Kommentera

Apr 06 2013

Livet med en hund under utredning för allergi.

Publiserad av under Nyheter

Känns som en berg och dalbana. Vi har levt med detta kliande sen i september 2012 och jag får erkänna att jag är rätt matt efter alla turer! Det som vi trodde var rävskabb till en början och som behandlades därefter visade ju efter ett blodprov i januari 2013 att det inte alls var det. Då, i alla fall. Det kan mycket väl ha varit rävskabb i september. Jag bokade iaf in besök hos den mest kompetenta i Europa på hudsjukdomar, Kerstin Bergvall på Djurakuten här i Stockholm. Till en början var vi väldigt positiva, det verkade vara en simpel hudinfektion som borde kunna behandlas med bad. Men nejdå, när vi tog bort kortisonet satte denna enorma klåda igång – det är så illa att Crille kliar sönder sig. Det blev då bestämt att det skulle allergiutredas – och starten hette test för födoämnesallergi under 8 veckor.

Ingen enkel resa precis, han får bara äta detta dietfoder Royal Canin Anallergenic och absolut inget annat. Inga märgben, inga grönsaker och ffa inget ätbart utomhus och då blir det mest koppelpromenader. När jag släpper honom måste jag vara 110 % säker på att det inte finns något smarrigt i busken :-) Inte det enklaste med en dalmatiner – tack o lov är Crille en duktig kille som inte är helt matfixerad!

Tyvärr har inte detta födoämnestest slagit så väl ut – han har faktiskt blivit sämre i huden även om klådan har varit hyfsat lugn, med hjälp av kortison. I mitten på mars tog jag detta kort

Smittad av röda hund?

Smittad av röda hund?

Inte så snyggt, precis…Jag bestämde i början på veckan att det fick vara nog och bokade in en ny tid på Djurakuten. Då ”min” veterinär var sjuk fick vi träffa Katarina i torsdag 4/4 och det togs en massa prover, inkl ett blodprov som är inskickat för analys gällande ev kvalsterallergi. Då vi ”bara” har 2 veckor kvar på elimineringsdieten ska vi fullfölja den. Dessutom fick han antibiotika, enligt tidigare resistensbestämning. Det är första gången han får det och resultatet kan skådas nedanför…

Crille 2013-04-06 002Crille 2013-04-06 001

Efter ett dygn såg det ut såhär och till min stora glädje är han i stort sett helt klådfri. Även om jag inte helt tror på glädjeprognosen att detta skulle vara en mirakelmetod kan jag iaf få hoppas lite! Detta är som jag säkert nämnt tidigare, det i särklass mest påfrestande jag någonsin upplevt under alla våra år med dalmatiner, 35 närmare bestämt :-) Att jag dessutom under alla dess år har varit trogen en och samma utfodring med några års undantag har gjort att jag haft väldigt svårt att acceptera en ev födoämnesallergi. Det verkar som jag har rätt i det :-) även om jag hade föredragit det framför en kvalsterallergi. Men, men vi är inte där än, provsvaret kommer om ca 14 dgr! Kram på er alla och återigen tack till er som hört av er.

4 Kommentarer, skriv du oxå!