Arkiv för april, 2009

Apr 29 2009

Manne 13 år!!

Publiserad av under Dagbok

Hipp, hipp hurra för Manne som fyller 13 år idag! Lilla plutten blir ”tonåring” *ler*….O fortfarande världens sämsta fotomodell *S* – korten togs förra veckan när Birgitta hade lite ärenden att göra i storsta´n – när detta var klart kom hon förbi mig o intog en delikat måltid?! Trodde Manne iaf….

4 Kommentarer, skriv du oxå!

Apr 29 2009

Magda finns inte mer….

Publiserad av under Nyheter

”Magda” som i officiella sammanhang hette Ace of Spades Fade Away fick igår avsluta sina dagar. Men hon hade 14 bra år….en rolig kommentar från hennes matte Camilla – ”Trots att hon hade en blaffa o dessutom inte åt den mat du rekommenderade har hon varit frisk i hela sitt liv – undantaget kastrering och de nödvändiga vaccinationerna”….

Nedan en liten bildkavalkad som speglar Magdas liv. Trots sin blaffa hade hon stora framgångar på inofficiella utställningar…T o m en BISfinal!

Klicka på bilderna så kommer hela bilden med!

3 Kommentarer, skriv du oxå!

Apr 27 2009

Rocklunda – Västerås

Publiserad av under Dagbok

Så var då både års- och inomhuspremiären avklarad! Tanken med att åka t Västerås var att se hur Daisy skulle bete sig inomhus…o det gjorde hon med bravur. Skötte sig, alltså…Att sen bli 3 i championklass med CK o oplacerad i bästa tikklass är jag hyfsad nöjd med – trist bara att vissa domare är så petiga med tänder vilket denna holländare var. Självklart vill även jag ha alla tänderna – men att engagera sig SÅ mkt att både typ, rörelser o temperament mer el mindre glöms bort köper inte jag!

Jaja, nog om det! Jag tar till mig det som är bra i hennes kritik *ler* ffa ”True champion quality” o ”Happy caracter”!!

Fick förra veckan ett trevligt mail från en ”gammal” valpköpare. Deras ”Bessie” (Ace of Spades Hot Legs) har fyllt 12 år och är fortfarande en pigg dam. Nedan ett kort som togs av en impad fotograf när ”Bessie” dök från bryggan! Jag minns hennes mor ”Märta” – våran underbara CH T-Cart Tiorba som var lika lycklig i vatten….

bessi20modell

2 Kommentarer, skriv du oxå!

Apr 20 2009

Aktiv dag!

Publiserad av under Dagbok

Har lyckats fixa till cykeln!! Kul att kunna använda alla växlar igen *S* – ffa när uppförsbackarna kommer! Daisy var en lycklig hund när hon fattade att en cykeltur stod på programmet – hon är den mest tacksamma hund jag kan tänka mig – SÅ glad och positiv.

Efter en härlig sväng i det vackra vädret stod det fönsterputs på mitt program….jag kan iaf trösta mig med att detta trista arbete är påbörjat och jag kommer kunna se ut när jag sitter vid köksfönstret *ler*. Resten får jag ta när det faller sig….kan inte överanstränga mig, el hur?! Jag ska jobba alla dagar denna vecka – t o m lördagen! Dessutom ett antal lektioner i skolan o så är det visst någon utställning i Västerås på söndag som Daisy ska vara med på – det är premiär för året!!

Kram på er alla!

1 kommentar finns

Apr 19 2009

Dax igen?!

Publiserad av under Dagbok

festae m rom

festae m rom

Om ni tittar noga på bilden och dessutom klickar på den ett par gånger för att förstora upp den ser ni förstadiet till yngel! OM nu det inte blir som förra gången då mamma o pappa ciklid inte riktigt begrep hur de skulle ta hand om äggen/rommen…Tyvärr blir de hyfsat ilskna när de vaktar rommen – jag hade helst sett att de gav katten i att föröka sig men uppenbarligen funkade inte mina åtgärder.

Idag ska jag på försenad födelsdagsmiddag m efterföljande bio! Ska bli trevligt – längesen jag lyckades komma iväg o se en film *ler*.

Bli Först Kommentera

Apr 18 2009

Promenad runt Kyrksjön…

Publiserad av under Nyheter

i detta fantastiska väder! Nu ska vi njuta av fläskfilé mixat med mango chutney o klyftpotatis – trevlig fortsättning på helgen önskas alla!

1 kommentar finns

Apr 18 2009

Äntligen helg!

Publiserad av under Nyheter

när jag dessutom får vara ledig 3 dagar – efter förra helgen känns detta lyxigt. Jag ska ALDRIG mer tjänstgöra som ringsekreterare 3 dagar i rad – hur roligt det än är. Att gå och stå på ett betonggolv så mycket klarar min stackars rygg o nacke inte av helt enkelt.

Men med lite distans till detta var det en rolig helg – alltid lär man sig något nytt – och ffa domaren jag tjänstgjorde för på söndagen hade en synnerligen tänkvärd inställning till hundar på utställning! Han dömde spetsar, lapphundar, jämthundar o älghundar är de raser jag kommer på just nu men det var fler…Hans inställning var att det MÅSTE vara funktionella hundar – på lördagen hade han varit på Grand Hotel o sett Champion of Champions samt Veteran of Veterans och tyckte om vinnaren att ”Hur kan en hund med så mycket päls fylla någon funktion”?! Helt i stil med hur han dömde – bara funktionella hundar hade något att hämta för honom!

Sen vet inte jag hur rätt han har *ler*…Tyckte bara att det var en lite annorlunda syn av en utställningsdomare! Och visst är det spännande att höra vad som rör sig i en domares huvud?

Veckan som gått har ”bara” inneburit jobb, skola och även en delskrivning i fredags – jag tror nog att det gick hyfsat… men hade inte lika bra koll som när jag skrev förra gången – mina möjligheter att plugga flitigt har ju varit lite begränsade!

Våren avancerar för varje dag – cykeln är upphämtad från källaren och Daisy och jag har tagit vår premiärtur. Ska fixa lite småskavanker på cykeln och sen blir det hårdträning för både hund o matte *S*.

Bli Först Kommentera

Apr 08 2009

Påsken närmar sig!

Publiserad av under Dagbok

Fast det lär jag inte märka av så mycket – fredag, lördag och söndag ska jag jobba som ringsekreterare på ”Lilla Sthlm” som i år är på Kistamässan – nära och bra men efter vad jag hört inte så roliga lokaler! Men, men… kul med ett nytt ställe och vem vet?! kanske lämpar sig utmärkt för hundutställning…

I måndags jobbade jag som omväxling – brukar annars vara ledig…- fast en planeringsdag på Centralbadet med efterföljande gemensamt restaurangbesök lockade ju! Lite simmande, lite bastande och lite häng i bubbelbadet var inte helt fel – det enda jag kunde gnälla över var möjligen de blöta prylarna *ler*.

Igår tisdag var det skola och jobb och idag var det jobb + personalmöte med styrelsen efter jobbet – dödstrött när jag kom hem men då fanns det en glad hund som tyckte att det var på tiden att jag kom hem *S* – efter promenad med Daisy piggnade jag till så pass att jag t o m orkade plugga lite och även uppdatera dagboken…..Hundens värde för både hälsa och välmående är klart underskattad.

Dagens kort är en solnedgång i den fina parken vid Beckis som Daisy och jag ofta går igenom.

Solnedgång i Beckisparken

Kramar på er alla och ha en GLAD PÅSK!!

Bli Först Kommentera

Apr 04 2009

Inspirerad!

Publiserad av under Dagbok

Av det fiiina vädret – och av kameran m nyladdat batteri! Så håll till godo – istället för städning blev det långpromenad och lite nytagna kort! Ska skärpa till mig *S* imorgon blir det både städ o fönsterputs….

3 Kommentarer, skriv du oxå!

Apr 04 2009

Promenad med kamera….

Publiserad av under Dagbok

Jo faktiskt… fick den följa med ut i förmiddags… men vad hjälpte det när jag satte på den och konstaterade att batteriet laddade ur *S*!! Inga kort från promenaden alltså – däremot ett på mina fina påfågelciklider + de elaka festaerna.

Annars en typisk lördag – jag vilar ut… igår hade jag skrivning i skolan på Arbetsmiljö och säkerhet – det kändes som jag hade full koll! Härligt med den känslan – jag hoppas den ska infinna sig efter varje avslutad kurs.

Bullen o Bullan

Bullen o Bullan

3 Kommentarer, skriv du oxå!

Senare »