Nov 22 2013

Gråa, trista november…

Publicerades av kl 5:43 e m i Nyheter

Nu är det ”bara” 8 dagar kvar av den tråkigaste månaden på hela året ;-) Till o med jag funderar faktiskt på om det inte skulle vara trevligt med lite snö – då blir det iaf lite ljusare.

Just nu händer det inte så mycket, vi var iaf på en dalmatinerträff i söndags och det var SÅ trevligt! I bästa sällskap – Eva o hennes yngsta tik Alice – åkte vi till Söderby i strålande solsken. Där träffade vi finaste ”Kajsa”, Ace of Spades Knock on Wood, som hade ”lurat” med husse på lite prickaktivitet. Givetvis fanns det fler prickiga där, roligt!
Kajsa på dallisträff

Kajsa var glad, svansen gick hela tiden :-) bäst var väl att få springa runt med ”lilla” odågan Leo. Vi tränade lite, mest det som var aktuellt, dvs stå fint o gå fint. Vi ska ju till Helsingfors i december på 3 vinnarutställningar…. Men lite lydnad oxå, Leo är otroligt duktig på det som vi tränat på ;-) inkallning, sitta kvar o stanna. Just nu tycker jag att det räcker, vi har en bra grund att stå på. Sen får väl allt komma efterhand, jag är inte den som engagerar livet ur mig för att valpen ska kunna allt.

Dagen avslutades på bästa sätt :-) då Leo är i värsta tonåren hade jag o Eva bestämt att han skulle få träffa gamla, ”elaka” Maja efter vi varit i Söderby… tanken var ju att han skulle få ”veta hut” o respektera tikar…Inte gick det som vi tänkt iaf, efter att Maja tittat på honom o gurglat lite visste Leo direkt sin plats.

Rörigt gruppfoto, Maja, Alice o Leo

Rörigt gruppfoto, Maja, Alice o Leo

Då Svenska Kennelklubben har tagit ett beslut att kastrerade hanhundar inte längre är välkomna att ställas ut from 2017 har detta diskuterats flitigt på Facebook, iaf i de grupper jag är med i. Även om de flesta inte håller sig till sakfrågan är det intressant att följa :-) jag funderar på HUR gjorde vi innan 1989 – då var det förbjudet med kastrering, förutom av medicinska skäl. Nu tycker jag att kastrering mest verkar vara en sk ”quickfix” dvs gör du detta slipper du alla problem som en hanhund kan ställa till med….Typ gnälla o yla när tikarna i grannområdet löper o även andra skäl att utsätta hanhunden för ett operativt ingrepp som kanske inte är nödvändigt. Jag har själv haft många hanhundar, de flesta har gått i avel. Men jag har aldrig haft en hanhund som ”beter” sig SÅ illa att jag har funderat på att kastrera.

2 Kommentarer, skriv du oxå!

2 Kommentarer, skriv du oxå! till “Gråa, trista november…”

  1. Johannaon 22 Nov 2013 at 6:26 e m

    Trevlig blogg och vilka fina Dalmatiner!
    Jag har själv följt en hel del diskussioner om att kastrerade hundar snart inte får delta i utställningar. Jag är dock inte så kunnig om utställningar och har bara ställt ut min Pixel en gång, en valp utställning. Men jag håller med det skk har skrivit om ämnet på sin hemsida. Sen verkar det som många planerar att kastrera sin valp redan innan dom köpt valpen, vilken jag tycker är väldigt fel.
    Tack för trevlig läsning! MVH, Johanna och Pixel.

  2. anette Riipinenon 23 Nov 2013 at 6:31 e m

    Tycker exakt precis som ni att kastrera sin hanhund för att slippa problem är helt förkastligt. Jag har heller aldrig haft problem med detta. Att man sen kastrerar för att hunden ska bli lugnare – är ju bara skrönor fortfarande är det husse o matte som ska göra jobbet under tiden som valp ….tycker jag :-) kram Monika och Mamma och alla voffar

Trackback URL | Kommentarer RSS

Skriv gärna din kommentar