Jul 02 2010

Nu har det hänt!!!

Publicerades av kl 1:17 e m i Dagbok

Inte då något roligt som t e x att Daisy blev Världsvinnare för det blev hon inte *ler*…Däremot att bilen gick sönder i Danmark – verkligen INTE kul! O första gången vi råkar ut för detta under alla år vi åkt runt på utställningar – dryga 30!! Men vi tar väl alltihop i kronologisk ordning…

Resan ner till Göteborg gick bra – så även överlämningen av Mynta som fick vara på Onni Berglands hundpensionat. Lite tidspanik p g a långa bilköer hade vi men vi hade hela 8 minuter tillgodo när vi kom till hamnen!

Lite kort på Mynta o Daisy i bilen samt på den vackra hamnen i Göteborg. Även ett par kort på Daisy under bedömningen som Åsa Boholm tagit – tack Åsa!

Daisy skötte sig utmärkt på båten – trots mycket hundar och för henne en helt främmande miljö. Vi åt gott o hade en trevlig tur på dryga 3 timmar innan vi kom till Frederikshavn. Väl där sov vi gott på hotellet som även hade en rejäl frukostbuffé – vi åt mycket av denna!

Sen började problemen…. Vi märkte rätt snart att det läckte vatten under bilens motorhuv o kunde konstatera att kylaren uppenbarligen inte höll tätt! Sen försökte vi täta med kylarcement – det forsade bara rätt ut o hur vi lyckades komma till Middelfart – från Frederikshavn är det drygt 25 mil…- är en gåta! Men fram kom vi utan att bilen kokade o väl på plats fick vi all tänkbar hjälp – stort tack till Dansk Dalmatinerklub och ffa Jens Christensen som ordnade allt så bra för oss. Vi åkte taxi till världsutställningen i Herning på fredag morgon – en nätt ”liten” sträcka på dryga 10 mil!! Men det var den bästa lösningen vi kunde ordna med så kort varsel – när sen dessutom taxichaffisen ordnade så att en bilmeck hämtade bilen i Middelfart kändes allt plötsligt mycket bättre.

O så då världsutställningen – med facit i hand var det inte värt varken anmälningsavgift eller taxiresa*S*! En oengagerad domare som dessutom vägrade att ta av sig solglasögonen – i mitt tycke var han nonchalant både i sin bedömning o i sitt uppträdande mot utställarna. Om det är så här det ska vara på hundutställningar vill iaf inte jag vara med – betala dyra pengar för en bedömning som varade i ungefär 20 sekunder o sen inte ens få en kritik?! O värdet av det har jag svårt att begripa?? Daisy fick excellent – men vad betydde det?! Känslan efter detta spektakel var att jag vill aldrig mer ställa ut hund någonsin…

Tack till alla som såg till att vi kom tillbaka till Middelfart – Åsa o Helene som tog med Birgitta i bilen, Nina o Norman som fraktade vårt bagage o slutligen Charlotte m dotter som tog med Daisy o mig! Vad skulle vi gjort utan er?!

GRATTIS till alla som det gick bra för! BIR blev Ch Alphadiratos Future Brand – inte helt otippat då han vunnit enormt mycket i år.

Circuitutställningarna i Middelfart var underbara! Jag återfick snabbt lusten att ställa ut *S*. Hela arrangemanget var så fint ordnat – underbara omgivningar, trevlig inkvartering o sist men inte minst riktigt god mat. Jag utnämner detta till ett av de trevligaste tillställningarna vi någonsin har varit på – stor eloge till Dansk Dalmatinerklub!!

Daisy var inte anmäld på lördagen utan då satt vi bara o tittade på alla hundar – det fick vi aldrig chansen till i Herning då det gick så fort. Trevlig samvaro med dalmatinerfolk var det oxå och dagen avslutades med god middag.

Helgen avslutades i solens tecken – söndagen var bastuvarm! Inget som bekymrade Daisy nämnvärt – hon lyckades placera sig i öppna klassen tikar som nr 4 – jag var stolt o glad över detta då det får ses som en stor framgång att lyckas placera sig i denna enorma konkurrens.

Fortsätter med reseskildringen i ”Del 2″!!

Kram, kram

Bli Först Kommentera

Trackback URL | Kommentarer RSS

Skriv gärna din kommentar